YAKUT TAŞI.

Yakut ismi, kırmızı anlamına gelen Latince ruber kelimesinden gelir. İktidardakiler ve aşık olanlar arasında en sevilen mücevher, neredeyse diğer taşlardan daha fazla duygu uyandırıcıdır.

Yakut'un göz alıcı ve hayranlık uyandıran kırmızı rengi tüm kadınları tarih boyunca heyecanlandırmıştır. En çok arzu edilen yakut tonu, "güvercin kanı" olarak adlandırılan koyu kırmızıdır.

Binlerce yıldır yakut, aşkın , enerjinin, tutkunun, gücün ve yaşamın lezzetinin taşı olarak kabul edildi . Dünyadaki her değerli taş gibi, yakut da güçlü hisler için mükemmel bir semboldür. Yakut'un ateşin yanı sıra diğer önemli bir unsurunun da kan olduğu ve Yakut'un yaşamsal yaşam güçlerini geri kazandırdığı, enerji ve canlılığı artırdığı söyleniyor. Yakut ayrıca cesaret taşı olarak da bilinir ve efsane, yakut olan bir kişinin kötülük ya da talihsizlik korkusu olmadan yaşam boyunca yürüyebileceğini söyler.

Ruby'nin en bilinen özelliklerinden biri, tüm sevgi ve tutku seviyelerini geliştirme kabiliyetidir. Tutkulu bağlılık ve yakınlık ile ilişkilidir ve özellikle evli çiftler veya uzun vadeli bir ilişki içinde olan herkes için faydalıdır. Yakutun tüm duygusallık biçimlerini uyardığı söylenmektedir.

Yakut taş ile yapılan her mücevher, iki insan arasında çok fazla tutku ve sevgi olduğunu gösterir, bu da Yakut'u nişan ya da Sevgililer Günü mücevherleri için ideal bir seçim haline getirir.

YAKUT TAŞLI MÜCEVHER BAKIMI.

Yakutlar çok sert ve dayanıklı olduğu için bakımı kolaydır, ancak herhangi bir zorlu iş yapıyorsanız veya sert kimyasallar kullanıyorsanız yakut giymeniz önerilmez. Yakutlar, diğer yumuşak taşları çizebileceklerinden, diğer mücevher parçalarından uzakta kumaş kaplı bir kutuda saklanmalıdır. Onları temizleme zamanı geldiğinde sabunlu su ve bir fırça veya ticari bir mücevher temizleyici kullanabilirsiniz. Taşın temizlendikten sonra iyice durulanması ve kurutulması önemlidir. Yakutuna dikkat edersen, seninle kalacak ve güzelliğini uzun yıllar boyunca koruyacak.